28 Şubat 2010 Pazar

En Uygun İhtiyaç Kredileri

Son on iki aydır düşme eğiliminde olan bankaların ihtiyaç kredisi faizleri, dönemin en düşük seviyelerine geldi. Bağımsız karşılaştırma platformu Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, “Daha elverişli bir dönemi bekleyerek ihtiyaçlarını erteleyen tüketicilerin bankaların kredi tekliflerini birkez daha incelemesini tavsiye ediyoruz. Yakın dönemde kredi faizlerinde aşağı yönlü bir hareket beklemediğimizden orta vadede krediye ihtiyacı olanlar için bu dönemin fırsat olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta faizlerde önümüzdeki aylarda önemli bir değişiklik beklemediğini duyurduğunu belirten Betül Sungurlu, “Bankacılık sektöründen gelen açıklamalar da kredi faizlerinde de piyasa faizlerine paralel olarak önemli değişiklik olmayacağının sinyalini veriyor. Yani tüm veriler, kısa ve orta vadede faizlerin bugünkü değerlerde devam edeceğini gösteriyor. ” dedi.

Tüketicilerin kredi alırken sadece faizleri değil, diğer konuları da dikkate almasının önemli olduğunu belirten Sungurlu, “Tüketicilerin kredi alırken dikkat etmesi gereken en önemli konu kredinin dosya masrafı dahil tüm masraflarının da faiz oranı ile birlikte değerlendirilmesidir. Aylık Maliyet Oranı ya da Masraf Dahil Faiz Oranı diye anılan ve finansal açıdan tüketiciler açısından daha gerçekçi bir kıyaslama olanağı veren bankaların dipnot açıklamaları mutlaka incelenmeli” diye ekledi.

En uygun ihtiyaç kredisi seçenekleri için tıklayın

Kaynak: Gazete Vatan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder